www.CTA.ro :: Stiri locale si nationale
Mirosul uleiului de măsline, un ingredientul-cheie pentru cura de slăbire

Mirosul uleiului de măsline poate constitui un ingredient important în cura de slăbire, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii austrieci și germani, care au descoperit că aroma poate elimina foamea, oferind în același timp senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Autorii acestui studiu, cercetători de la Universitatea din Munchen și de la cea din Viena, recomandă ca de pe masă să nu lipsească uleiul de măsline, pentru că mirosul acestuia oferă senzația de sațietate, informează dailymail.co.uk.

Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic - pe lângă dieta lor normală -, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adăugat în iaurt ulei de măsline, alții, ulei de rapiță, alții, slănină, alții, unt.

Cei care au folosit în dieta lor uleiul de măsline au consumat zilnic mai puține calorii - la nivel general - și niciunul dintre acești voluntari nu a luat în greutate. În plus, aceștia prezentau în sânge un nivel mai ridicat de serotonină, hormonul sațietății.

Cercetătorii spun că acest lucru se întâmplă datorită aromei unice a uleiului de măsline, care nu se regăsește în alte grăsimi sau uleiuri.

Specialiștii au creat un iaurt îmbunătățit cu compușii aromatici din uleiul de măsline, aceste extracte oferind o senzație de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp. Persoanele care au mâncat acest tip de iaurt au consumat zilnic, în medie, cu 200 de calorii mai puțin.

Studiul arată că aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzația de sațietate, cercetătorii spunând că speră să dezvolte produse alimentare cu un conținut scăzut de grăsimi, care să satisfacă și gustul celui mai pretențios gurmand.

Citeste tot articolul in Gandul

2013-03-18 / 9875 afisari

Inchide fereastra